Bloggnamnet...

Känner att "barnviasahlgrenska" inte längre alls stämmer in för oss. Har länge tänkt att byta som ni vet men aldrig kommit till skott.. Vi får väl se om detta kan bli bättre!

Sänd en kommentar så länkar jag adressen till er som vill hänga med!

 

 


TENS

Det är det nyaste. Fick lite introduktion igår så nu sitter den på! Känns rätt bra faktiskt än så länge, ryggen har faktiskt gett sig lite men jag hoppas detta ska hjälpa till ännu bättre och kanske något att ha inför förlossningen.

Har ni testat? Vad tyckte ni?

Jag vakna inatt av ett ryck! Bara mådde jätte illa helt plötsligt och samtidigt va jag såå hungrig. Magen körde till och ja sen satt jag o käka en stor macka och blåbärs soppa. Sisådäär 03.30.... Mannen vakna knappt.... Undra hur det ska gå sen när man väl behöver honom mer ;)

19 arbetsdagar kvar. Släpp hem mig! :)

Barnmorskebesök

Igår va det dax för barnmorskan igen. Jag tycker faktiskt det är skönt nu när det är så täta kontroller. Kändes så futtigt i början.. Nu känns det mer på riktigt, och det kanske börjar bli dax att inse det med. Närmar sig med stormsteg.
I förrgår skulle jag abra tvätta iordning filtarna till bebis tänkte jag, men blev att när jag ändå tvätta kunde jag lika gärna tvätta lite kläder med o gud va overkligt! Tänk att det faktiskt är VÅR bebis som ska ha på sig de där små söta plaggen... Ja det är sant det är ingen dröm. Magen finns där, sparkarna. Allt. Allt som vi önskat. Vi är lyckligt lottade som får vara med om detta mirakel, verkligen.

Jag mår lite illa idag. Ialla fall i skrivande stund. Åkte till jobbet en timma tidigare för jag va så rastlös hemma, bara gick o vänta. Magen har kommit igång lite grann igen, skönt.
Målningen av sängen har blivit uppskjuten så ikväll börjar det. Hoppas jag. Jag längtar så jag blir tokig snart efter att få till den o bädda upp. Blir nog i alla fall att bädda i vagnen snart. Så lite mer känslor kommer.

Jag har mer och mer börjat tänka på förlossningen. Eller inte själva förlossningen utan mer om när det ska börja. Hur det ska kännas när vattnet går. Hur värkarna känns. När man ska ringa och hur länge man kommer ha sina värkar innan bebis är ute. Om jag kommer känna något snart, och få för tidigt. Klarar han/hon sig då?
Snart 33 fulla veckor i alla fall. Hoppas du håller dig lite längre <3



Tiden känns långsam

Nu väntar jag. Efter idag är det 22 arbetsdagar kvar tills jag går hem. Det känns underbart! Framförallt just nu när jag inte har något att göra på jobbet utan bara mest sitter här och tittar på dataskärmen. Känns jätte fånigt men vad ska jag göra? Känns som jag lika gärna kan gå hem men samtidigt varför ska jag plocka av mina dyrbara dagar jag kommer vilja ha sen, bara för att jag inte har ngåot att göra på mitt jobb där jag ännu har min goa lön? Får väl bara passa på att njuta och finnas till hands ett tag till.

Allt rullar på som det ska. Föräldrakursen drog igång och nästa besök är om 2½ vecka ungefär. Riktigt bra grupp kändes det som! Nästa gång handlar det om förlossningen så då kanske man får tankarna att börja spinna lite mer på det också. Just nu kännns allt bra jag mår bra har lite ont i ryggen och får ofta hjärtklappningar och tung i bröstet. Hemma tar det sig med, var på ikea i helgen o köpte lite förvaring till under bordet där vi tänker oss ha bebisprylar och skötbädden som standard så kan vi flytta runt den bäst vi vill. Nu är det bara sängen kvar som ska målas så det projektet ska påbörjas ikväll!

Funderingar har också börjat komma på BBväskan men tror inte änun att det är något som behöver inhandlas.

Ska försöka slänga till en bild snart! O kanske passa på att ta min "lediga" tid på jobbet o börja blogga lite oftare... :)


Inge vidare

Nä jag mår verkligen inge vidare.. 7de dagen med halsont och tredje med snuva och rethosta el rethals över huvud taget.. Ingen feber, än iaf. Men gud så trött man blir i kroppen!
Är det någon som har några tips om vad man ska göra för att kunna lindra detta lite? Påverkar förkylningar o virus barnet? Man blir lite nervös.. Men jag har iaf stannat hemma hela v utom tisdag o jobbat hemma. Vårdcentralen sa att jag kunde räkna med 1 1/2 vecka till med hosta oså.... Huuha!

Liten sprattlar omkring som vanligt i alla fall <3 lilla hjärtat.


Tiden går!

Ja tiden springer iväg. v 31 redan och idag är det dax för besök hos BM igen. Sist låg jag bra på kurvan så vi får se hur mycket jag växt denna gång :) Växer så det knakar nu. På måndag börjar föräldrakursen. Det blir skoj! Har en vän jag känner som kommer hamna i samma grupp, kul! Vi blir mars och aprilare.
Har ni gått/går ni någon föräldrakurs?

Ananrs mår jag bra jag har ont i ryggen förmodligen belastningen som gör det. Lite trött, små små sammandragningar mest på ena sidan. Annars fiint! Känns skönt. Ska försöka jobba så länge som möjligt kanske blir till 1 mars något sådant och kanske tar några semesterdagar i slutet av feb.

Annars händer det mycket nu, bröllop för vänner då jag fotar. Planerar också en baby shower för en vän som blir av nästa vecka. Lite små resor och planering av hemmet. I helgen börja vi hänga in kläderna i litens garderob <3 Fixat med lite bord där vi kan avlasta skötgrejerna mm. Snart dax att måla om sängen också vi fick av min syster, använd tre månader så kanon ju! Ska bara köpa en ny madrass i helgen. Jösses jag kan leva på bebispyssel!!!

<3


RSS 2.0